Yumuşak Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su (veya et suyu)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı, su yerine kullanılabilir)
Yapılışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın, üzerine kaynar su ekleyip 10 dakika kadar şişmeye bırakın.
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından suyu (veya et suyunu) ilave edin.
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, kaynamaya başlayınca şişmiş bulguru ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin, suyunu çekince altını kapatın.
- Pilavı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bulgurun yumuşak olması için su oranını 1: 1,5 (bulgur: su) şeklinde ayarlayın.
- Pilavı piştikten sonra üzerine havlu sererek dinlendirmek daha iyi sonuç verir.
- İsteğe bağlı olarak içine nohut veya kıyma ekleyebilirsiniz.
|