Yumurtalı bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifi nedir?
Pratik ve doyurucu bir lezzet arayanlar için hem besleyici hem de ekonomik bir tarif. Bulgurun en sevilen hallerinden biri olan bu yemek, yumurtayla buluşarak hem görsel hem de lezzet açısından zenginleşiyor. Günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek, aile sofralarını şenlendirecek nefis bir seçenek.
Yumurtalı Bulgur Pilavı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı küp küp doğrayın. Tencerede sıvı yağı ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. 2. Salçaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. 3. Bulguru ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. 4. Sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika). 5. Ayrı bir tavada yağ kızdırıp yumurtaları kırın ve isteğe göre sahanda yumurta şeklinde pişirin veya karıştırarak pişirin. 6. Pişen bulgur pilavını dinlendirdikten sonra servis tabağına alın, üzerine pişirdiğiniz yumurtayı ekleyin. 7. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya yeşil biberle süsleyerek servis yapın. Püf Noktaları:
|
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





