Yufka Üzerinde Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 300 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
- 2 su bardağı sıcak su
- Üzeri için çörek otu ve susam
Hazırlık Aşamaları:
1. Tavuklu Bulgur Pilavı Hazırlığı:
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince kıyın, havucu küp küp doğrayın
- Tencereye sıvı yağı alarak soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Tavukları ilave edip rengi dönünceye kadar pişirin
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Havucu ve yıkanmış bulguru tencereye ekleyin
- Sıcak su, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
- Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
- Ocaktan alıp 10 dakika demlenmeye bırakın
2. Yufka Dizilimi ve Pişirme:
- Fırını 180°C'de ısıtın
- Tepsiyi yağlayın veya pişirme kağıdı serin
- 2 yufkayı tepsiye serin, kenarları taşacak şekilde
- Hazırladığınız tavuklu bulgur pilavını yufkaların üzerine yayın
- Kalan 2 yufkayı üzerine kapatın
- Üzerine çörek otu ve susam serpiştirin
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin
3. Servis Önerisi:
- Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirin
- Dilimleyerek sıcak servis yapın
- Yanında yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Bulgurun su oranını ayarlamak için 1 ölçü bulgura 2 ölçü su kullanın
- Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtebilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak iç harca bezelye veya mısır ekleyebilirsiniz
- Fırından çıkardıktan sonra dilimlemeden önce mutlaka dinlendirin
|