Yoğurtlu Kıymalı Bulgur Köftesi TarifiMalzemeler:
Yoğurt Sosu İçin:
Üzeri İçin:
Hazırlanışı:1. İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın. 2. Bu sırada, bir tavada kıymayı ve rendelenmiş soğanı kavurun. Soğanlar yumuşayıp kıyma pişene kadar karıştırın. Baharatları (tuz, karabiber, kimyon, pul biber) ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 3. Şişen bulgurun suyunu süzün ve bir kaba alın. Üzerine un, yumurta ve soğuyan kıymalı karışımı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edin. 4. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlak köfteler şeklinde şekillendirin. Köfteleri bir tepsiye dizin. 5. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve köfteleri altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün. 6. Yoğurt sosu için, yoğurdu bir kaseye alın, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip çırpın. 7. Servis tabağına yoğurtlu sosu yayın, üzerine kızartılmış köfteleri dizin. 8. Üzeri için, küçük bir tavada tereyağını eritin, salçayı ekleyip kavurun. İsterseniz nane veya kırmızı biber ekleyip karıştırın. Bu sosu köftelerin üzerine gezdirin. 9. Yoğurtlu kıymalı bulgur köftesini sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |