Yoğurtlu irmikli bulgur köftesi nasıl yapılır?
Lezzetli bir bulgur köftesi tarifi, yoğurtlu sos ve kırmızı biberli tereyağlı sosla buluşuyor. İrmikle hazırlanan bu köfteler, hem pratik hem de besleyici bir ana yemek alternatifi sunuyor.
Yoğurtlu İrmikli Bulgur Köftesi TarifiMalzemeler:
Yoğurt Sosu İçin:
Üzeri İçin:
Hazırlanışı:1. İnce bulguru derin bir kaba alın ve üzerine kaynar suyu ekleyin. Kabın ağzını kapatıp 15-20 dakika kadar bulgurun şişmesini bekleyin. 2. Şişen bulgura rendelenmiş soğan, irmik, un, salça, tuz, karabiber, kimyon ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edin. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. 3. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak köfte şekli verin. Tüm harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 4. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Köfteleri aralıklı olarak tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran köfteleri bir kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün. 5. Yoğurt sosu için; yoğurdu, ezilmiş sarımsakları ve tuzu bir kasede karıştırın. 6. Servis tabağına kızartılmış köfteleri dizin ve üzerine hazırladığınız yoğurt sosunu gezdirin. 7. Sos için; küçük bir tavada tereyağını eritin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun. İsteğe bağlı olarak nane ve kırmızı biber ekleyip karıştırın. 8. Hazırladığınız sosu yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirin. 9. Yoğurtlu irmikli bulgur köfteleri sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Püf Noktaları:
|
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





