Tereyağlı naneli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Tereyağının aroması ve taze nanenin ferahlığının buluştuğu bu nefis bulgur pilavı, hem pratik hem de besleyici bir lezzet sunuyor. Geleneksel pilav tariflerine modern bir dokunuş getiren bu tarif, sofralarınızı renklendirecek hafif bir alternatif olarak öne çıkıyor.

29 Ekim 2025

Tereyağlı Naneli Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Geniş bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın.
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Sıcak su veya et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Bulgur suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Naneleri ince ince kıyın. Pilav piştikten sonra naneleri ekleyip karıştırın.
  • 10 dakika demlenmeye bırakın ve servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Naneyi pilav piştikten sonra ekleyerek tazeliğini koruyun
  • İsteğe bağlı olarak 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz
  • Pilavı dinlendirerek servis yapmak daha lezzetli olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek