Tel Tel Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı tel tel (ince) bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe göre)
- 1 adet küp doğranmış domates (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Salça ekleyip 1-2 dakika daha kavurun (domates kullanacaksanız, salça yerine domatesi ekleyip yumuşatın).
- Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirmeli.
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Karıştırıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp pilavı 15-20 dakika kadar pişirin. Suyu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra ocağı kapatın, pilavı 10 dakika dinlendirin. Daha sonra bir çatal veya kaşıkla karıştırarak tel tel olmasını sağlayın.
- Sıcak servis yapın, yanında yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Bulgur kavrulurken yanmamasına dikkat edin, orta ateşte kavurmak idealdir.
- Pilavı dinlendirmek, tanelerin ayrı durmasını sağlar.
- İsteğe bağlı olarak nane, maydanoz gibi yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
|