Tek Kişilik Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 küçük soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize göre)
- İsteğe bağlı: 1-2 dal maydanoz, kimyon, nane
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Salça kullanacaksanız, kavrulmuş soğanlara ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirene kadar.
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Piştikten sonra ocağı kapatın, pilavı 10 dakika dinlendirin.
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bulgur ve su oranı 1: 1,5 olmalıdır, pilavınızın kıvamı için önemli.
- Pilavı dinlendirmek, tanelerin daha iyi ayrılmasını sağlar.
- Et suyu kullanırsanız, pilav daha lezzetli olur.
- Sebzeli versiyon için küp doğranmış havuç veya bezelye ekleyebilirsiniz.
|