Tavuklu patatesli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: tavuklu patatesli bulgur pilavı. Hem ekonomik hem de doyurucu olan bu yemek, günlük hayatın koşuşturmacasında kolayca hazırlanabilecek bir seçenek sunuyor. Malzemelerin uyumlu dansıyla ortaya çıkan bu nefis pilav, aile sofralarını renklendirecek.

05 Kasım 2025

Tavuklu Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 400 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 orta boy patates (küp doğranmış)
  • 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)

Yapılışı:


1. İlk olarak, geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

2. Kuşbaşı doğranmış tavukları tencereye ekleyin ve tavuklar rengi dönüp suyunu çekene kadar pişirin.

3. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Salçanın kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam edin.

4. Küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.

5. Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. Bu işlem bulgurun pilavının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

6. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu ekleyip karıştırın.

7. Üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.

8. Pilavı kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Bu süre sonunda bulgur suyunu çekmiş olacaktır.

9. Ocaktan aldığınız pilavın üzerine bir kağıt havlu serin ve kapağını kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın.

10. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip pilavı karıştırın ve servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Pilavı pişirirken tencerenin kapağını sık sık açmamaya özen gösterin
  • Bulgurunuz çok kalın ise pişme süresi uzayabilir, gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz
  • Tavuk yerine kıyma da kullanabilirsiniz
  • Demleme süresi pilavın kıvamı için çok önemlidir, bu süreyi atlamayın

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek