Tavuklu bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifini öğrenmek ister misin?

Lezzetli ve besleyici bir öğün için pratik bir tavuklu bulgur pilavı tarifi. Tavuk göğsü ve pilavlık bulgurun uyumunu yansıtan bu tarif, hem doyurucu hem de kolay hazırlanan bir seçenek sunuyor.

05 Kasım 2025

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 300 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • İlk olarak, tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve bir kenara ayırın.
  • Geniş bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra tavuk parçalarını ekleyin ve tavuklar rengi dönüp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tavuklar piştikten sonra domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Sıcak su, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Son olarak, pilavı bir kaşıkla karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;