Tavuk ve Bulgurlu Köfte TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:20 dakikaPişirme Süresi: 15-20 dakika Servis: 4 kişilik Yapılışı: 1. İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 dakika kadar şişmeye bırakın. 2. Tavuk kıymasını derin bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, domates salçasını ve baharatları ekleyin. 3. Şişen bulgurun fazla suyunu süzün ve tavuklu karışıma ekleyin. Kıyılmış maydanozu da ilave edin. 4. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak homojen bir kıvam elde edin. Eğer karışım çok ıslaksa biraz daha bulgur, çok kuruysa az miktarda su ekleyebilirsiniz. 5. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekil verin. 6. Tavada zeytinyağını ısıtın. Köfteleri aralıklı olarak yerleştirip orta ateşte her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. 7. Pişen köfteleri servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak yoğurt veya salata eşliğinde sıcak servis yapın. İpuçları:
|