Sade soğanlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir temel yemek olan sade soğanlı bulgur pilavı, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tariftir. Soğanın kavrularak derin bir aroma kattığı bu pilav, ana yemeklerin yanına mükemmel bir eşlikçi olur.

05 Kasım 2025

Sade Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Geniş bir tencereye sıvı yağı alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirmeli.
  • Sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın, isteğe bağlı pul biber serpin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Pilav suyunu çekince ocağı kapatıp, tencerenin altına havlu sererek 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Son olarak pilavı bir çatalla karıştırıp servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Bulgur kavrulurken yanmamasına dikkat edin, sürekli karıştırın.
  • Pilavı piştikten sonra demlendirmek, tanelerin daha diri olmasını sağlar.
  • Su oranını bulgurun cinsine göre ayarlayabilirsiniz (genellikle 1: 2 oranı idealdir).

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;