Sade soğanlı bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir soğanlı bulgur pilavı için doğru malzemeler ve pişirme teknikleri önem taşır. İşte hem besleyici hem de ekonomik olan bu nefis tarifin tüm incelikleri.

05 Kasım 2025

Sade Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirmeli.
  • Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, bulgur suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Pişen pilavı ocaktan alıp, 10 dakika dinlendirin. Daha sonra bir çatal ile karıştırıp servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Bulguru kavururken yanmamasına dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.
  • Pilavı dinlendirmek, tanelerin daha iyi ayrılmasını sağlar.
  • Et suyu kullanırsanız, pilav daha lezzetli olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;