Sade salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir salçalı bulgur pilavı hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Malzeme listesiyle başlayarak, adım adım pişirme tekniğini ve pilavınızın kusursuz olmasını sağlayacak püf noktalarını bulacaksınız.

09 Kasım 2025

Sade Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede sıvı yağı ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika salçalı soğanla birlikte kavurun.
  • Sıcak su ve tuzu (isteğe bağlı baharatları) ekleyip karıştırın. Su kaynayınca ocağın altını kısın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Piştikten sonra ocağı kapatın, pilavı 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapmadan önce karıştırın.

Püf Noktaları:

  • Bulgurun su oranını ayarlamak için 1 ölçü bulgura 2 ölçü su kullanın.
  • Pilavı dinlendirmek, tanelerin birbirine yapışmasını önler.
  • Salçayı iyice kavurmak, pilavın rengini ve lezzetini güzelleştirir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;