Sade bulgur pilavı tarifi 2 kişilik nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir sade bulgur pilavı hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar burada. İki kişilik ölçülerle, pratik malzemelerle ve püf noktalarıyla bu tarif, her seferinde mükemmel sonuç almanızı sağlayacak.

05 Kasım 2025

Sade Bulgur Pilavı (2 Kişilik) Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı biber salçası

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede sıvı yağı ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • İsteğe bağlı olarak biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirmeli.
  • Sıcak su veya et suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve servis yapmadan önce bir çatalla karıştırın.

Püf Noktaları:

  • Bulgurun çok yumuşak olmaması için su oranını doğru ayarlayın.
  • Dinlendirme süresi pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Et suyu kullanırsanız daha aromalı bir pilav elde edersiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;