Pratik Bulgur Pilavı Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet küçük soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede sıvı yağ veya tereyağını eritip soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Salça kullanacaksanız, soğanlara ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgur hafifçe renk değiştirmeli.
- Sıcak su veya et suyunu, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve servis yapmadan önce bir çatal ile karıştırın.
Püf Noktaları:
- Bulgur ve su oranı 1: 1,5 olmalı; bulgur cinsine göre bu oran değişebilir, ilk denemede kontrol edin.
- Bulguru iyice kavurmak, pilavın taneli olmasını sağlar.
- Suyu sıcak eklemek, pişme süresini kısaltır ve pilavın daha lezzetli olmasına yardımcı olur.
- Pilavı piştikten sonra dinlendirmek, kıvamının oturmasını sağlar.
- İsteğe bağlı olarak nohut, yeşil biber veya baharatlarla çeşitlendirebilirsiniz.
|