Pirinçli bulgurlu çorba nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Pirinç ve bulgurun lezzet buluşmasıyla hazırlanan bu doyurucu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden. Pratik malzemelerle hazırlanan nefis bir başlangıç yemeği olarak sofralarınızı şenlendirecek.
Pirinçli Bulgurlu Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede sıvı yağı ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Pirinç ve bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Sıcak su veya et suyunu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısın ve pirinç ve bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba pişerken ara sıra karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Sıcak servis yapın. İsterseniz üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Pirinç ve bulgurun çok fazla kavrulmamasına dikkat edin, yoksa çorba acılaşabilir.
- Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.
- Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
|