Pancar bulgur salatası nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?
Renkli ve besleyici bir salata arayanlar için pancarın topraksı tatlılığıyla bulgurun hafifliğini birleştiren nefis bir tarif. Taze yeşillikler ve nar ekşili sosla zenginleşen bu salata, hem göze hem damağa hitap eden dengeli bir lezzet sunuyor.
Pancarlı Bulgur Salatası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın. 2. Bu sırada, haşlanmış pancarları rendeleyin veya küp küp doğrayın. Kırmızı soğanı ince ince doğrayıp, acılığını almak için bir miktar tuzla ovuşturabilirsiniz. 3. Maydanoz, nane ve yeşil soğanı incecik kıyın. İsteğe bağlı olarak ceviz içlerini de iri parçalar halinde bıçakla doğrayın. 4. Şişen bulgurun üzerine bir çatal yardımıyla hafifçe karıştırarak kabartın. 5. Bulgura rendelenmiş pancar, doğranmış soğan, maydanoz, nane ve yeşil soğanı ekleyin. 6. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kimyonu iyice çırparak sosunu hazırlayın. 7. Hazırladığınız sosu salata malzemelerinin üzerine dökün ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın. 8. Son olarak ceviz içlerini ekleyip bir kez daha karıştırın. 9. Pancarlı bulgur salatasını en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Not: Pancarı kendiniz haşlayabilir veya hazır haşlanmış pancar kullanabilirsiniz. Salatayı dinlendirmek, tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayarak daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





