Narlı bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Narın tatlı ve ekşi dokusuyla bulgurun besleyici lezzetini birleştiren bu pilav, hem göze hem damağa hitap eden bir şölen sunuyor. Taze maydanoz ve limonun ferahlığıyla zenginleşen tarif, günlük öğünlerinizi renklendirecek pratik bir seçenek.
Narlı Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet nar (tane nar veya 1/2 su bardağı nar taneleri)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar bulgurları kavurun.
- Sıcak su, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Pişen bulguru ocaktan alın ve 10 dakika dinlendirin.
- Nar tanelerini, ince kıyılmış maydanozu ve limon suyunu bulgura ekleyip karıştırın.
- Pilavı servis tabağına alıp üzerine biraz daha nar taneleri ve maydanoz serperek sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Narları pilav soğuduktan sonra eklemek daha iyi olur, böylece nar taneleri dağılmaz.
- İsteğe bağlı olarak içine çam fıstığı veya kuş üzümü de ekleyebilirsiniz.
- Pilavı dinlendirdikten sonra nar ve maydanozu eklemek, narın sulanmasını önler.
|