Mercimek ve Bulgurlu Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 dal taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- İsteğe bağlı: domates, salatalık, nane
Hazırlanışı:
1. Mercimek Haşlama:
- Mercimeği yıkayıp tencereye alın
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin
- 15-20 dakika haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın
2. Bulgur Islatma:
- Bulguru derin bir kaseye alın
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika demlenmeye bırakın
3. Sos Hazırlama:
- Limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve baharatları karıştırın
4. Birleştirme:
- Soğuyan mercimek ve şişen bulguru karıştırın
- İnce doğranmış soğan, maydanoz ve diğer malzemeleri ekleyin
- Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın
5. Servis:
- Salatayı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin
- Üzerini zeytin ve maydanozla süsleyerek servis yapın
Püf Noktaları:
- Mercimeği çok fazla haşlamamaya dikkat edin
- Bulgurun çok yumuşamaması için su miktarını iyi ayarlayın
- Salatayı dinlendirmek lezzetinin daha iyi olmasını sağlar
|