Maraş bulgur köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Geleneksel Maraş usulüne uygun, pratik ve lezzetli bir bulgur köftesi tarifi. İnce bulgur ve taze baharatlarla hazırlanan bu nefis köfte, ana yemek alternatifi olarak veya meze tabaklarında başrolde yer alıyor.
Maraş Bulgur Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın. 2. Bu sırada, bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Baharatları ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. 4. Şişen bulgurun üzerine hazırladığınız salçalı karışımı ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer kıvamı çok sertse biraz daha ılık su ekleyebilirsiniz. 5. Maydanozu ve isteğe bağlı olarak ceviz içini ekleyip tekrar yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurma işlemine devam edin. 6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak köfteleri şekillendirin. 7. Hazırladığınız köfteleri servis tabağına alarak marul, turp veya soğan gibi yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Püf Noktaları:
|
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





