Lokanta usulü bulgurlu salça pilavı nasıl yapılır?

Lokantalardaki o eşsiz bulgur pilavı lezzetini ev mutfağınıza taşıyan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Tane tane dökülen bulgurun salçayla buluştuğu bu nefis pilav, sıradan bir garnitür olmanın ötesinde doyurucu bir ana yemek alternatifi sunuyor.

05 Kasım 2025

Lokanta Usulü Bulgurlu Salça Pilavı Tarifi


Lokantalarda yediğimiz o lezzetli, tane tane ve aromatik bulgurlu salça pilavını evde yapmak sandığınızdan daha kolay! İşte, misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz, doyurucu ve nefis bir tarif:

Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu (daha lezzetli olması için)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı, daha aromatik olması için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, soğanı ince ince doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra, domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Salçanın yanmamasına dikkat edin.
  • Daha sonra, bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar bulgurları da kavurun. Bu işlem, pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve diğer baharatları da ilave edip, güzelce karıştırın.
  • Pilavı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatıp, pilavı suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve pilavı 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu süre, pilavın daha lezzetli ve tane tane olmasını sağlar.
  • Son olarak, pilavı bir kaşık yardımıyla karıştırıp, servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Pilavı dinlendirme aşamasını atlamayın, aksi takdirde pilav lapa olabilir.
  • Et suyu kullanırsanız, pilavın lezzeti daha da artacaktır.
  • Pilavı pişirirken tencerenin kapağını sık sık açmamaya özen gösterin, buhardan yararlanarak pişmesi gerekir.

Afiyet olsun! Bu tarifle, lokanta lezzetini evinize taşıyabilir, sevdiklerinize unutulmaz bir yemek sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek