Lokanta usulü bulgur pilavı nasıl yapabilirim?

Lokantalardaki o nefis bulgur pilavının sırrı, doğru malzeme oranları ve pişirme tekniklerinde gizli. İşte evde tane tane, lezzetli bulgur pilavı yapmanın püf noktalarıyla dolu bir rehber.

05 Kasım 2025

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi


Lokantalarda yediğimiz o lezzetli, tane tane ve aromatik bulgur pilavını evde yapmak sanıldığı kadar zor değil. İşte, püf noktalarıyla birlikte lokanta usulü bulgur pilavı tarifi:

Malzemeler:


  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su veya et suyu (tercihen)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (aroma için)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Bulguru derin bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika bekletin. Bu, bulgurun şişmesini ve pişme süresini kısaltacaktır. Beklettikten sonra suyu süzün.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyip ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Salça kullanmak istemiyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.
  • Süzülmüş bulguru tencereye ekleyip yağla iyice karıştırın ve 3-4 dakika kavurun. Bulgur hafifçe transparan bir görünüm alacaktır.
  • Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu süre yaklaşık 15-20 dakika olacaktır. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve pilavın üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu serip kapağını tekrar kapatın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Demlendikten sonra pilavı bir çatalla karıştırıp servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Bulgurun tane tane olması için önceden ıslatma ve kavurma işlemlerini atlamayın.
  • Pilavı pişirirken tencerenin kapağını sık sık açmayın, buhardan yararlanmasını sağlayın.
  • Demleme süresi pilavın lezzetini artırır, bu adımı es geçmeyin.
  • Et suyu kullanırsanız pilav daha lezzetli olur. Vejetaryenler için sebze suyu da kullanabilirsiniz.
  • Pilavı servis etmeden önce karıştırırken nazikçe hareket edin, bulgurların dağılmasını önleyin.

Afiyet olsun! Bu tarifle, lokanta lezzetini evinize taşıyabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;