Körili Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı körü tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı: 1 adet havuç (küp doğranmış), 1/2 su bardağı bezelye
Yapılışı:
- Zeytinyağını bir tencereye alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- İsteğe bağlı olarak havuç ve bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Körü tozunu ilave edip karıştırarak 1 dakika kavurun, kokusu çıkana kadar.
- Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgur yağ ile iyice karışsın.
- Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın, kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Piştikten sonra ocağı kapatın, pilavı 10 dakika dinlendirin ve servis yapmadan önce bir çatalla karıştırın.
İpuçları:
- Körü miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Pilavı dinlendirmek, tanelerin daha iyi ayrılmasını sağlar.
- Et suyu kullanırsanız, daha lezzetli bir pilav elde edersiniz.
|