Kıymasız İnce Bulgurlu Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yeterince su (yoğurmak için)
Hazırlanışı:
- İnce bulguru derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika şişmeye bırakın.
- Suyunu çeken bulgura rendelenmiş soğan, salçalar, baharatlar, un ve sıvı yağı ekleyin.
- Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin.
- Hazırladığınız köfteleri servis tabağına alarak marul, domates, turp gibi yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Bulgurun iyice şişmesi için suyu sıcak olmalıdır.
- Hamuru fazla sert olursa az miktarda su, cıvık olursa un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Köfteleri şekillendirirken ellerinizi ıslatmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
- Dilerseniz içine 1 çay kaşığı nane veya pul biber ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
|