Kitel bulgurlu içli köfte nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?

Geleneksel lezzetlerden Kitel Bulgurlu İçli Köfte, hem görünümü hem de enfes tadıyla sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. Bulgur ve baharatların uyumunu ön plana çıkaran bu tarif, kıymalı iç harçla birleşerek eşsiz bir deneyim sunuyor.

05 Kasım 2025

Kitel Bulgurlu İçli Köfte Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):


  • Dış hamuru için
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 adet soğan rendesi (suyu sıkılmış)
  • Yarım su bardağı ılık su (gerekirse)
  • İç harcı için
  • 400 gr kıyma (kuzu/karışık)
  • 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım demek maydanoz (ince doğranmış)
  • Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Hamur hazırlığı
  • İnce bulguru derin bir kaba alın, üzerine ılık su gezdirip 15-20 dakika şişmeye bırakın.
  • Bulgur yumuşadıktan sonra un, sıvı yağ, salçalar, baharatlar ve rendelenmiş soğanı ekleyin.
  • Malzemeleri iyice yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse azar azar ılık su ekleyin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • İç harç hazırlığı
  • Tavaya sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Salçaları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.
  • Baharatları ve tuzu ilave edip ocaktan alın.
  • Son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Şekil verme
  • Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Parmaklarınızı ıslatarak parçaları içi boş kalacak şekilde oval şekilde açın.
  • İç harcından 1 tatlı kaşığı kadar koyup hamuru kapatarak köfte şekli verin.
  • Tüm hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Pişirme
  • Geniş bir tavada bol sıvı yağ ısıtın.
  • Köfteleri kızartın ve kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzün.

Servis önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt ve yeşil salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Püf noktaları:

  • Hamurun ele yapışmaması için gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • İç harcı tamamen soğuduktan sonra köfteleri şekillendirin.
  • Köfteleri çok derin yağda kızartırsanız daha çıtır olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;