Kemikli bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kemikli etin lezzetiyle buluşan nefis bir bulgur pilavı tarifi. Et suyunun aromasıyla zenginleşen bu doyurucu yemek, hem pratik hem de besleyici bir ana öğün alternatifi sunuyor. Tereyağı ve salçalı kavurmanın enfes kokusu mutfağı sararken, pilavın demlenme süresi mükemmel kıvamı garantiliyor.
Kemikli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 500 gram kemikli et (kuzu veya dana kaburga)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
- 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
Yapılışı:
- Kemikli etleri derin bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Etler yumuşayınca tencereden çıkarıp kemiklerinden ayırın.
- Aynı tencerede tereyağı ve sıvı yağı kızdırın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Haşlanmış etleri tencereye ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
- Bulguru tencereye ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatları ilave edin.
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Et suyu kullanırsanız pilavınız daha lezzetli olur
- Pilavı piştikten sonra karıştırmadan demlenmeye bırakın
- İsteğe bağlı olarak pilavın içine nohut da ekleyebilirsiniz
|