Kalın bulgurlu içli köfte nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir Anadolu klasiği olan içli köfte, bu tarifte kalın bulgurun eşsiz dokusuyla yeniden yorumlanıyor. Hem geleneksel hem de pratik bir sunumla, evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet şöleni sizleri bekliyor.

05 Kasım 2025

Kalın Bulgurlu İçli Köfte Tarifi


Malzemeler:


  • Dışı için
  • 2 su bardağı kalın bulgur
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yeterince su (yoğurma için)
  • İç harcı için
  • 400 gram kıyma (kuzu veya dana karışık)
  • 2 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demek maydanoz (ince doğranmış)
  • İsteğe bağlı: çam fıstığı ve kuş üzümü

Yapılışı:


  • Dış hamur için kalın ve ince bulgurları derin bir kaba alın. Üzerine sıcak su ekleyerek 15-20 dakika kadar şişmeleri için bekletin.
  • Bu sırada iç harcı hazırlayın. Tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp maydanozu ve isteğe bağlı olarak çam fıstığı ile kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Şişen bulgurlara irmik, rendelenmiş soğan, salçalar, baharatlar, tuz ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun. Gerekirse azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzda yuvarlayıp baş parmağınızla çukur açın.
  • Hazırladığınız çukurlara iç harçtan koyup hamuru kapatarak köfte şekli verin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • İçli köfteleri kızartmak için derin bir tavada bol sıvı yağ ısıtın. Köfteleri kızartıp kağıt havlu serilmiş tabağa alın.
  • Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Not: İçli köfteleri kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;