Kalın Bulgur Salatası (Kısır) Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı kalın bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3-4 dal taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Kalın bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın.
- Bulgur şişerken, soğanı ince ince doğrayın. Taze soğan ve maydanozu da ince kıyın.
- Bulgur suyunu çekip yumuşadıktan sonra üzerine domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve bulgurun salçalı karışıma iyice yedirilmesini sağlayın.
- Doğranmış soğan, taze soğan, maydanoz, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
- Salatayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun!
|