Kabaklı bulgurlu yemeği nasıl yapabilirim?
Hem besleyici hem de lezzetli bir sebze yemeği olan kabaklı bulgurlu, pratik hazırlanışıyla günlük sofraların vazgeçilmezi. Taze kabakların doğal tadı ve bulgurun tok tutucu özelliği bir araya gelerek hafif ama doyurucu bir lezzet sunuyor.
Kabaklı Bulgurlu Yemek TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın veya ezin. 2. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Soğanları pembeleşene kadar kavurun. 3. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. 4. Salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 5. Kabakları yıkayıp temizledikten sonra küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. 6. Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. 7. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. 8. Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. 9. Kaynayınca ocağın ateşini kısın, tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. 10. Bulgur suyunu çekip yumuşayınca ocağı kapatın. 11. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. 12. 10 dakika demlenmeye bıraktıktan sonra servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Yoğurt ile birlikte servis edebilir, üzerine bir miktar zeytinyağı ve kırmızı pul biber gezdirebilirsiniz. |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?