İnce Bulgurlu Pancar Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy haşlanmış pancar (rendelenmiş veya küp doğranmış)
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)
- Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
- İsteğe bağlı: nar ekşisi, pul biber, çekilmiş ceviz
Yapılışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15-20 dakika şişmeye bırakın.
- Bu sırada haşlanmış pancarları rendeleyin veya küp küp doğrayın.
- Bulgur suyunu çekip yumuşadıktan sonra üzerine limon suyu, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız bulgur karışımına rendelenmiş pancarı, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyip tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
- İsteğe bağlı olarak nar ekşisi, pul biber veya çekilmiş ceviz ilave ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
- Salatayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Pancarı haşlarken üzerine 1-2 damla limon suyu ekleyerek renginin canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
- Bulgurun çok yumuşamaması için su miktarını iyi ayarlayın, gerektiğinde süzerek fazla suyu alabilirsiniz.
- Salatayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz lezzeti daha iyi oturacaktır.
|