İnce Bulgurlu Köfte Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Maydanoz (ince doğranmış)
Yapılışı:
- Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine sıcak suyu ekleyip 15-20 dakika şişmeye bırakın.
- Rendelenmiş soğanı, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş zeytinyağını ekleyerek köfte hamurunu iyice yoğurun (en az 10-15 dakika).
- Son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil vererek köfteleri hazırlayın.
- Servis tabağına alıp marul, domates, turp gibi yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bulgurun iyice şişmesi için sıcak suyla en az 15 dakika bekletin.
- Köfte hamurunun kıvamı için uzun süre yoğurmak önemli - hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı.
- Soğanı rendelerken suyunu sıkmayın, köftelere nem katsın.
- Yoğurma işlemi sırasında elinizi ara sıra ıslatmak hamurun daha pürüzsüz olmasını sağlar.
- Köfteleri şekillendirmeden önce ellerinizi hafifçe yağlamak daha kolay şekil vermenizi sağlar.
- Dinlendirilmiş köfteler daha lezzetli olur, bu nedenle buzdolabında 30 dakika kadar bekletebilirsiniz.
|