İnce bulgurlu irmikli köfte nasıl yapılır?
Hem besleyici hem de pratik bir lezzet arayanlar için ince bulgur ve irmikle hazırlanan nefis köfte tarifi. Malzemelerin uyumlu dokusu ve baharatlarla zenginleşen bu tarif, ana öğünlerde veya atıştırmalık olarak sofraları şenlendiriyor.
İnce Bulgurlu İrmikli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı sıcak su (gerekirse)
Yapılışı:
- Geniş bir kaba ince bulgur ve irmiği alın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip 15-20 dakika kadar şişmeleri için bekletin.
- Rendelenmiş soğanı, salçaları, baharatları, sıvı yağı ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurun.
- Kıyılmış maydanozu ilave edip tekrar karıştırın.
- Harcın kıvamı çok kuruysa azar azar sıcak su ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edin.
- Harcı elinizle sıkarak köfte şekli verin.
- Servis tabağına alıp marul, turp ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bulgur ve irmiğin iyice şişmesi için yeterince bekletin.
- Köfte harcını yoğururken elinizi ıslatırsanız yapışmasını önlersiniz.
- İsteğe bağlı olarak içine çiğ köfte baharatı ekleyebilirsiniz.
- Köfteleri buzdolabında 1 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
|