Garnitür olarak bulgur pilavı nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve doyurucu bir bulgur pilavı hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar bu rehberde bir araya getirildi. Malzeme listesinden pişirme tekniklerine, püf noktalarından sunum önerilerine kadar her adım titizlikle açıklanarak mutfak deneyiminizi kolaylaştırmayı hedefliyor.

05 Kasım 2025

Bulgur Pilavı Hazırlama Rehberi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane

Hazırlık Aşamaları:


  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Bulguru bol suda yıkayıp süzün

Pişirme Yöntemi:

  • Tencereye yağı alıp ısıtın
  • Doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Süzülmüş bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Sıcak su veya et suyunu ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edin
  • Kaynayınca ocağın altını kısıp kapağını kapatın
  • 15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirin
  • Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin
  • Servis etmeden önce bir çatalla karıştırın

Püf Noktaları:

  • Bulgur ve su oranı 1: 2 olmalı
  • Pilavı pişirirken kapağını açmamaya özen gösterin
  • Dinlendirme süresi pilavın tanelerinin ayrılması için önemli
  • İsterseniz içine küp doğranmış domates ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;