Etsiz bulgurlu kabak dolması nasıl yapılır?

Bulgurun lezzetiyle birleşen dolmalık kabakların hafif ve doyurucu dünyasına yolculuk... İçindeki taze baharatlar ve nar ekşisinin dengeli uyumuyla, bu etsiz versiyon geleneksel dolma keyfine farklı bir soluk getiriyor. Pratik hazırlığı ve besleyici yapısıyla hem günlük sofraların hem de özel davetlerin vazgeçilmezi olacak bir tarif.

05 Kasım 2025

Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi


Malzemeler:


  • 6-8 adet orta boy dolmalık kabak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


1. İlk olarak dolmalık kabakları yıkayıp, uç kısımlarını kesin. İçlerini oyarak çıkarın ve bir kenara ayırın.

2. Soğanı ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.

3. Geniş bir kasede bulgur, doğranmış soğan, domates, maydanoz, nane, salçalar, baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın.

4. Hazırladığınız harçtan kabakların içine doldurun, üzerine hafifçe bastırın. Kabakların ağzını kapatmak için kestiğiniz kapakları kullanabilirsiniz.

5. Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin, üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.

6. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Suyunu çekip yumuşadığından emin olun.

7. Pişen dolmaları ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kabakların içini oyarken çok ince kalmamasına dikkat edin, yoksa pişerken dağılabilir
  • Bulgurun çiğnememesi için harç hazırlandıktan sonra 5-10 dakika bekletebilirsiniz
  • Dolmaları pişirirken tencerenin dibine birkaç domates dilimi koyarsanız yapışmayı önlersiniz
  • İsteğe bağlı olarak iç harca çam fıstığı veya kuş üzümü ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

Yoğurt veya cacık eşliğinde sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Yanına yeşil salata mükemmel bir tamamlayıcı olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;