Etsiz bulgurlu kabak dolması nasıl yapılır?
Bulgurun lezzetiyle birleşen dolmalık kabakların hafif ve doyurucu dünyasına yolculuk... İçindeki taze baharatlar ve nar ekşisinin dengeli uyumuyla, bu etsiz versiyon geleneksel dolma keyfine farklı bir soluk getiriyor. Pratik hazırlığı ve besleyici yapısıyla hem günlük sofraların hem de özel davetlerin vazgeçilmezi olacak bir tarif.
Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak dolmalık kabakları yıkayıp, uç kısımlarını kesin. İçlerini oyarak çıkarın ve bir kenara ayırın. 2. Soğanı ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. 3. Geniş bir kasede bulgur, doğranmış soğan, domates, maydanoz, nane, salçalar, baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın. 4. Hazırladığınız harçtan kabakların içine doldurun, üzerine hafifçe bastırın. Kabakların ağzını kapatmak için kestiğiniz kapakları kullanabilirsiniz. 5. Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin, üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. 6. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Suyunu çekip yumuşadığından emin olun. 7. Pişen dolmaları ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Yoğurt veya cacık eşliğinde sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Yanına yeşil salata mükemmel bir tamamlayıcı olacaktır. |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





