Etli sulu bulgur pilavı nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: etli sulu bulgur pilavı. Kıyma veya kuşbaşı etle hazırlanan bu nefis yemek, az malzemeyle çabucak pişen ama sofraları şenlendiren bir seçenek sunuyor.

05 Kasım 2025

Etli Sulu Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr kıyma veya kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • İsteğe bağlı: yeşil biber, nane

Yapılışı:


  • İlk olarak tencerede sıvı yağı ısıtın. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı veya kuşbaşı eti ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Küp doğranmış domatesleri ilave edin.
  • Bulguru tencereye ekleyip 5 dakika kadar hep birlikte kavurun.
  • Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Servis yapmadan önce karıştırıp sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Bulgurun çok su çekmemesi için ölçülü su kullanın
  • Kıyma yerine kuşbaşı et tercih ederseniz eti önceden haşlayabilirsiniz
  • Demleme süresi pilavın kıvamı için önemlidir
  • İsteğe göre üzerine nane veya maydanoz serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;