Etli Mantarlı Bulgur Pilavı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Mantarları iri parçalar halinde dilimleyin. 2. Geniş bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Soğanları pembeleşene kadar kavurun. 3. Kıymayı ekleyip suyunu çekene ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. 4. Sarımsakları ve mantarları ilave edip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar 5-6 dakika kavurun. 5. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 6. Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, böylece bulgurun nişastası çözülür ve pilav daha lezzetli olur. 7. Tuz, karabiber ve kimyonu ekledikten sonra üzerine sıcak suyu veya et suyunu ilave edin. 8. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın. 9. Pilavı 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın ve 10 dakika dinlendirin. 10. İnce kıyılmış maydanozları ekleyip pilavı karıştırarak servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Ayrıca üzerine bir dilim limon sıkmak pilavın lezzetini dengeleyecektir. |