Etli bulgur pilavı nasıl yapabilirim? tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için nefis bir etli bulgur pilavı tarifi. Kuşbaşı dana etiyle hazırlanan bu pilav, hem pratik hem de besleyici özellikleriyle sofralarınızı zenginleştirecek. İşte malzemelerden püf noktalarına kadar tüm detaylarıyla bu özel tarif.
Etli Bulgur Pilavı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak etleri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. 2. Tencerede sıvı yağı ısıtın, etleri ekleyip kavurun. Etler suyunu çekip tekrar yağa dönene kadar orta ateşte pişirin. 3. Doğranmış soğanları ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. 4. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5. Domatesleri rendeleyip veya küp küp doğrayıp tencereye ekleyin, 5 dakika kadar pişirin. 6. Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 7. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. 8. Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. 9. Kaynayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. 10. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın. 11. Demlendikten sonra pilavı karıştırıp servis yapabilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





