Etli bulgur kapama nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kuzu eti ve pilavlık bulgurun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu geleneksel lezzet, Anadolu mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Pratik hazırlanışı ve doyurucu özelliğiyle sofraların vazgeçilmezi olan etli bulgur kapama, özel günlerde de rahatlıkla tercih edilebilir.
Etli Bulgur Kapama TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, soğanları yemeklik doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın, yeşil biberleri de ince ince dilimleyin. 2. Geniş bir tencereye tereyağını veya sıvı yağı alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve etler suyunu çekip kendi yağıyla kavrulana kadar yüksek ateşte pişirin. 4. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ardından doğranmış domates ve biberleri ilave edin, 5 dakika daha karıştırarak pişirin. 5. Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe bağlı kimyonu ekleyip karıştırın. 6. Bulguru tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar etle birlikte kavurun. 7. Üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. 8. Bulgur suyunu çekip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin (yaklaşık 15-20 dakika). 9. Piştikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra servis yapmadan önce bir çatalla karıştırıp bulgurları kabartın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! Bu tarifle etli bulgur kapamanız hem doyurucu hem de lezzetli olacaktır. |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





