Domatesli İnce Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tencereye ekleyin, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
- İnce bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Piştikten sonra ocaktan alın, üzerine ince kıyılmış maydanozu serpin.
- Pilavı 10 dakika demlenmeye bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bulgurun çok yumuşak olmaması için su miktarını doğru ayarlayın.
- Domatesler taze değilse, 1 yemek kaşığı daha domates salçası ekleyebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak içine 1 çay kaşığı nane veya kimyon ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
- Pilavı dinlendirdikten sonra servis yapmak daha lezzetli olacaktır.
|