Dereotlu Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 3-4 adet orta boy kabak
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ince dilimleyip soğanlara ekleyin, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
- Kabakları yıkayıp küp küp doğrayın ve tenceredeki karışıma ekleyin. 5 dakika kadar kavurun.
- İnce bulguru ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.
- Sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Dereotunu ince ince doğrayın ve yemek piştikten sonra üzerine ekleyip karıştırın. 5 dakika daha dinlendirin.
- Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Kabakları çok küçük doğramamaya dikkat edin, yoksa pişerken dağılabilir.
- Dereotunu yemeği ocaktan aldıktan sonra ekleyin, böylece aroması ve rengi korunur.
- Bulgurunuz iri ise, su miktarını biraz artırabilirsiniz.
- İsterseniz 1 adet rendelenmiş domates ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
|