Ciğerli bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kuzu ciğeri ve pilavlık bulgurun mükemmel uyumunu yansıtan bu tarif, Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birini evde kolayca hazırlamanın inceliklerini sunuyor. Ciğerlerin doğru pişirme tekniği ve bulgurun kıvamını yakalamanın püf noktalarıyla, nefis bir ana yemek alternatifi sizleri bekliyor.

05 Kasım 2025

Ciğerli Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)

Yapılışı:


1. İlk olarak ciğerleri yıkayıp süzün ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ciğerleri bir kaseye alarak üzerine bir miktar tuz ve karabiber serpip marine olması için bekletin.

2. Pilavlık bulguru derin bir kaseye alın, üzerine sıcak su ekleyip 15-20 dakika kadar suyunu çekmesi için bekletin.

3. Tavaya zeytinyağını alın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sivri biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.

4. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

5. Marine edilmiş ciğerleri tavaya ekleyin ve yüksek ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin (ciğerler çok uzun süre pişerse sertleşebilir, dikkatli olun).

6. Suyunu çeken bulguru tavaya ekleyin ve 2-3 dakika kadar ciğerlerle birlikte kavurun.

7. Tuz, karabiber ve kimyonu ekledikten sonra üzerine sıcak suyu ilave edin.

8. Pilav kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp pilav suyunu çekene kadar pişirin.

9. Pilav piştikten sonra ocağı kapatın ve tencerenin üzerine bir kağıt havlu koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın.

10. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Ciğerleri çok uzun süre pişirmemeye özen gösterin, aksi halde sertleşebilir
  • Pilavı dinlendirme süresi pilavın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır
  • İsteğe bağlı olarak bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz
  • Ciğerlerin temizlenmiş ve damarlarından arındırılmış olması önemlidir

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;