Cevizli Bulgurlu Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
- Servis için: Marul, taze soğan, turp
Hazırlanışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika şişmeye bırakın.
- Bulgur suyunu çekip yumuşadıktan sonra rendelenmiş soğanı, domates salçasını, zeytinyağını, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyin.
- Malzemeleri iyice karıştırın ve 5-10 dakika yoğurun (bulgur iyice lapa haline gelsin).
- İri çekilmiş cevizleri, ince kıyılmış maydanozu, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip tekrar karıştırın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
- Hazırladığınız köfteleri servis tabağına alın, marul yaprakları, ince kıyılmış taze soğan ve turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bulgurun iyice yumuşaması için sıcak suda bekletme süresine dikkat edin.
- Köfteleri şekillendirirken elinizi ıslatırsanız yapışmayı önlersiniz.
- İsteğe bağlı olarak içine 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Yoğurtlu sarımsak sos veya sumaklı soğanla birlikte servis edebilirsiniz.
- Yanında ayran veya şalgam suyu ile harika gider!
|