Bulgurlu taze yaprak sarması nasıl yapılır?
Taze asma yapraklarının narin dokusuyla bulgurun enfes uyumunu yansıtan bu sarma tarifi, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Baharatların dengeli kullanımı ve pratik hazırlanışıyla geleneksel lezzetleri modern mutfaklara taşıyan bu tarif, özellikle sağlıklı beslenme rutinlerine renk katmak isteyenler için ideal.
Bulgurlu Taze Yaprak Sarması TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İnce bulguru derin bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyerek 15-20 dakika şişmeye bırakın. 2. Bu sırada taze asma yapraklarını güzelce yıkayın. Eğer yapraklar sertse, kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp süzün. 3. Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. 4. Kavrulan soğanlara domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5. Şişen bulguru, kavrulmuş soğan-salça karışımını, ince kıyılmış maydanozu ve tüm baharatları bir kasede karıştırın. 6. Hazırladığınız harçtan yaprakların uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar koyun. 7. Yaprağın uçlarını içe doğru katlayıp, yan taraflarını da üzerine kapatarak sıkıca rulo şeklinde sarın. 8. Tencereye sarmaları sıkı bir şekilde dizin ve üzerine yarım limonun suyunu sıkın. 9. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyin ve üzerine bir tabak kapatın. 10. Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 11. Piştikten sonra en az 15-20 dakika dinlendirip servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





