Bulgurlu Semizotu Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet taze semizotu
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- Tuz, kırmızı pul biber
Hazırlık Aşamaları:
- Bulguru derin bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika kadar şişmeye bırakın
- Semizotunu ayıklayıp güzelce yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın
- Kırmızı soğanı ince ince doğrayın
- Domates ve salatalığı küp küp doğrayın
- Maydanoz ve naneyi ince kıyın
Yapılışı:
- Şişen bulgurun suyunu süzün ve bir kez elinizle hafifçe sıkarak fazla suyunu alın
- Geniş bir salata kasesine bulguru alın
- Üzerine doğranmış semizotu, soğan, domates, salatalık, maydanoz ve naneyi ekleyin
- Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın
- Salatayı buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Bulgurun çok yumuşamaması için suyunu iyi süzdüğünüzden emin olun
- Salatayı dinlendirmek lezzetlerin birbirine geçmesini sağlar
- Dilerseniz içine bir diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz
- Vejetaryenler için ideal olan bu salatayı, dilerseniz üzerine çökelek veya lor peyniri ekleyerek de servis edebilirsiniz
|