Bulgurlu lahana sarması nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli bir vejetaryen seçeneği olan bulgurlu lahana sarması, hem besleyici hem de pratik bir ana yemek alternatifi sunuyor. İnce bulgur ve taze baharatlarla hazırlanan iç harç, haşlanmış lahana yapraklarına sarılarak kısık ateşte pişiriliyor.

05 Kasım 2025

Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi


Malzemeler:


  • 1 adet orta boy lahana (yaklaşık 1-1,5 kg)
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Lahanaları Hazırlama:


  • Lahanayı yapraklarına ayırın, sap kısımlarını kesin
  • Geniş bir tencerede su kaynatın, kaynayan suya lahana yapraklarını atıp 5-7 dakika haşlayın
  • Haşlanan yaprakları soğuk sudan geçirip süzün

İç Harcı Hazırlama:

  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Bu karışımı derin bir kaseye alın
  • İnce bulguru, ince kıyılmış maydanozu ve tüm baharatları ekleyin
  • Malzemeleri iyice karıştırın
  • 2 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek bulgurun şişmesini sağlayın
  • 15-20 dakika dinlendirin

Sarma İşlemi:

  • Lahana yapraklarının kalın damar kısımlarını kesin veya inceltin
  • Yaprakların iç kısmına 1-2 yemek kaşığı iç harç koyun
  • Yaprakların uçlarını içe doğru katlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın

Pişirme:

  • Sarmaları tencereye sıkı bir şekilde dizin
  • Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyin
  • Üzerine bir tabak kapatarak sarmaların dağılmasını önleyin
  • Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra 15-20 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz
  • Üzerine yoğurt dökerek servis edebilirsiniz
  • Yanında turşu ile harika gider!

Not:

  • İç harcına dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz
  • Vejetaryen bir seçenek olarak harika bir ana yemektir
  • Bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulgur Pilavı Yapılışı
Güncel
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Bulgur Pilavı Kaç Kalori?
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
Rüyada Bulgur Pilavı Yemek
;