Bulgurlu lahana çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Kış akşamlarını şenlendiren, hem besleyici hem de pratik bir lezzet arıyorsanız bulgurlu lahana çorbası tam size göre. Taze lahananın hafifliği, bulgurun doyuruculuğu ve limonun ferahlatıcı dokunuşuyla hazırlanan bu çorba, soğuk günlerde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek sunuyor.
Bulgurlu Lahana Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayarak hazırlayın. 2. Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Domates ve biber salçalarını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırın. 4. Doğranmış lahanayı tencereye ekleyin ve lahanalar yumuşayıp renk değiştirene kadar 5-7 dakika karıştırarak pişirin. 5. İnce bulguru ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak bulgurun hafifçe kavrulmasını sağlayın. 6. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. 7. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte lahana ve bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ara sıra karıştırarak dibinin tutmasını önleyin. 8. Çorba piştikten sonra ocaktan alın ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Bu, çorbaya ferahlık katacaktır. 9. Servis yapmadan önce üzerine taze nane veya maydanoz serperek sıcak olarak servis edin. İpuçları:
Bu sağlıklı ve doyurucu çorba, özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak pratik bir tariftir. Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





