Bulgurlu Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy kırmızı pancar (haşlanmış veya fırınlanmış)
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- Tuz, karabiber (damak zevkine göre)
- İsteğe bağlı: nar ekşisi veya sumak
Hazırlanışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15-20 dakika şişmeye bırakın
- Haşlanmış kırmızı pancarları rendeleyin veya küp küp doğrayın
- Şişen bulgurun üzerinde kalan suyu süzün ve kabın içinde elinizle hafifçe ovalayarak kabartın
- Rendelenmiş pancarı, doğranmış soğanı, maydanozu ve naneyi bulgura ekleyin
- Ayrı bir kasede limon suyu, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, kimyon, tuz ve karabiberi çırparak sosunu hazırlayın
- Hazırladığınız sosu salata malzemelerinin üzerine dökün ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın
- Salatayı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Pancarı haşlarken üzerine 1-2 damla limon suyu ekleyerek renginin canlı kalmasını sağlayabilirsiniz
- Bulgurun çok yumuşak olmaması için suyunu iyice süzdüğünüzden emin olun
- Salatayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz lezzeti daha iyi oturacaktır
- Vejetaryenler için ideal olan bu salatayı, dilerseniz üzerine beyaz peynir ekleyerek de servis edebilirsiniz
|