Bulgurla yapılan lahana sarması nasıl hazırlanır?
Lahanayla bulgurun buluştuğu bu nefis sarma tarifi, hem pratik hem de besleyici bir ana yemek alternatifi sunuyor. Zeytinyağlı iç harcın lahana yapraklarına sarılarak kısık ateşte pişirilmesiyle ortaya çıkan bu lezzet, ister sıcak ister soğuk tüketilebilen çok yönlü bir seçenek.
Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet orta boy lahana
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Hazırlık Aşaması:
- Lahanayı yapraklarına ayırın ve kaynar suda 5-10 dakika haşlayarak yumuşamasını sağlayın
- Haşlanmış lahana yapraklarının saplarını kesin
- Soğanı ince ince doğrayın
- Maydanozu ince kıyın
İç Harç Hazırlığı:
- Bir kasede bulguru ıslatın
- Tencereye zeytinyağını alıp soğanı kavurun
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Bulguru, baharatları, tuzu ve maydanozu ekleyip karıştırın
- İç harcı 10 dakika dinlendirin
Sarma İşlemi:
- Lahana yapraklarının içine hazırladığınız harçtan koyun
- Yaprakları rulo şeklinde sıkıca sarın
- Sarmaları tencereye dizin
Pişirme:
- Sarmaların üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin
- Üzerine bir tabak kapatarak kısık ateşte 45-50 dakika pişirin
- Piştikten sonra 15-20 dakika dinlendirin
Servis Önerisi:
- Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz
- Üzerine yoğurt ile servis edebilirsiniz
|