Bulgur salatası nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekir?
Geleneksel lezzetlerimizden bulgur salatası, hem pratik hem de besleyici bir seçenek olarak sofralarımızda yerini alıyor. Taze yeşillikler ve baharatlarla zenginleşen bu tarif, yaz aylarında ferahlatıcı bir alternatif sunarken, misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir lezzete dönüşüyor.
Bulgur Salatası (Kısır) TarifiGerekli Malzemeler:
Yapılışı:1. İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Bulgurun suyu çekip şişmesi için 15-20 dakika bekletin. 2. Bu sırada, soğanı ince ince doğrayın. Maydanoz ve yeşil soğanları da ince kıyın. 3. Bulgur suyunu çektikten sonra üzerine domates salçasını, zeytinyağını, limon suyunu, nar ekşisini ve tüm baharatları ekleyin. 4. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra doğranmış soğan, maydanoz ve yeşil soğanları ilave edin. 5. Tüm malzemeleri elinizle veya tahta kaşıkla güzelce yoğurarak karıştırın. Bulgurun kıvamı çok kuru gelirse biraz daha limon suyu veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. 6. Salatayı servis tabağına alın ve üzerini dilimlenmiş limon ve maydanoz yaprakları ile süsleyin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?



.webp)






.webp)
.webp)







.webp)
.webp)


.webp)





